Sikerrel mutatkozott be a FuturAqua Nyrt. vize

A FuturAqua Nyrt. ásványvize a rendezvény asztalain.

A FuturAqua Nyrt. ásványvize a rendezvény asztalain.

Társaságunk prémiumkategóriás, egyedi üvegpalackokban felszolgált vize illusztris rendezvényen mutatkozott be február elsején. A XX. Országos Környezetvédelmi Találkozó vendégei az est „hivatalos italaként” fogyaszthatták termékünket.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) második évtizede rendezi meg az Országos Környezetvédelmi Találkozót, amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnökei pedig Dr. Nagy István agrárminiszter, Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A FuturAqua Nyrt. szakmai támogatóként volt jelen a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A KSZGYSZ szakmai díjakat is átadott a rendezvényen. A „Környezet Védelméért” díjakat idén is többen érdemelték ki.

A 2019. évi „A Környezet Védelméért” életmű díjban részesült Bibók Zsuzsanna, az Agrárminisztérium szakértője több évtizedes szakmai munkájának elismeréséért, amelyet a levegőtisztaság-védelem és az integrált szennyezésmegelőzés terén fejtett ki.

A Környezet Védelméért vállalkozás kategóriában díjat nyert a Duna-Dráva Cement Kft., amely folyamatosan keresi annak lehetőségét, hogyan csökkentse technológiai innovációk bevezetésével a környezeti lábnyomát, illetve növelje társadalmi felelősségvállalását és hozzájáruljon a fenntartható, klímasemleges, körforgásos gazdaság tényleges megvalósításához.

A Környezet Védelméért „diák” kategóriában elismerésben részesült Sztancs Gréta, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán 2019 januárjában szerzett okleveles környezetmérnöki diplomát, kiváló minősítéssel. Diplomamunkájában aktuális környezetvédelmi kihívásokkal, a technológiai hulladék értéknövelésével és a mikroalga- biomassza megújuló energiahordozóvá alakításával foglalkozik, amelynek célja a szennyvízkezelésből visszamaradó biomasszahulladék értéknövelése, tüzeléstechnikai tulajdonságainak növelése és így szilárd megújuló energiaforrás létrehozása.

A Környezet Védelméért civil kategória győztese Tápai Mónika, a százhalombattai „Hulladékkommandó” Társadalmi Járőrszolgálat elnöke, aki több országos és helyi környezetvédelmi kezdeményezés „motorja”, országos és helyi programok aktív résztvevője. Az általa kidolgozott, hulladékelhagyást megelőző közösségi modell több más – e problémával küzdő – önkormányzat számára jelent megoldást.

Forrás: MTI; Fotó: Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

Magyar